"Прости нас, пам'яте, прости!"

На підвіконні палахтить
Скорботи полум'я священе
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних

З 19.11 по 23.11.2018 року у нашій школі пройшли жалобні заходи до Дня пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 років.

Так, 19 листопада учні школи на чолі з педагогами організаторами Матушкіною Л.П. та Култаєвою В.В., провели лінійку-реквієм до Дня пам'яті жертв голодоморів під гаслом «Пам'ять – це наша сила. Завдяки історичній пам'яті людина стає особистістю, народ - нацією, країна – державою».

Під час лінійки учні мали можливість ознайомитись з фотоматеріалами, присвяченими тематиці Великого Голоду в Україні; хвилиною мовчання вшановано жертв Геноциду та запалено символічну свічку пам'яті. В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних...

Протягом тижня вчитель історії Солдатова Т.В., провела бесіди з учнями 8-11 класів про сумні події 1932-1933 р., класні керівники провели Урок пам’яті «З присвятою замордованим голодом…», у шкільній бібліотеці діяла виставка «Пам'яті жертв голодомору».

Для учнів 8-9 класів пройшов вечір пам'яті «Пекучий біль мого народу», підготовлений класними керівниками Гринько І.Г. та Василюк Л.А.

Прошу, у серці запаліть
Скорботи полум’я священне
Та крізь століття пронесіть
Сльозу безвинно убієнних!
«Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно."

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.